Kun tarvitsette neuropsykologista osaamista, tervetuloa Kuntoutusyksikkö Nekkuun!

Kuntoutusyksikössämme hoidetaan lasten, nuorten ja nuorten aikuisten neuropsykiatrisia ja kehityksellisiä erityisvaikeuksia, joita ovat mm. lukivaikeudet, matematiikan oppimisvaikeudet, tarkkaavuushäiriöt (ADHD) ja kielellinen erityisvaikeus (dysfasia). Lisäksi neuropsykologeillamme on pitkä kokemus aivovammojen jälkitilojen kuntoutuksesta.

Nekussa tehdään lasten, nuorten ja nuorten aikuisten neuropsykologista yksilö-, pari- ja ryhmäkuntoutusta sekä psykologisia ja neuropsykologisia tutkimuksia. Eri ammattiryhmille tarjoamme konsultaatioita, työnohjausta ja koulutusta.

Nekussa tarjotaan neuropsykologisten palvelujen lisäksi psykologisia tutkimus-, neuvonta- ja ohjantapalveluja lapsille, nuorille ja vanhemmille.

Kuntoutusyksikkö Nekun ovat perustaneet Helsingin yliopiston kliinisen neuropsykologian emeritusprofessori, FT Marit Korkman (†2012) ja neuropsykologian erikoispsykologi, PsT Kaisa Peltomaa. Toimintamme alkoi syksyllä 1995 - 20 toimintavuoden aikana olemme saaneet tehdä antoisaa yhteistyötä useiden tahojen kanssa.

Yhteistyötahojamme ovat kuntien sosiaali- ja terveystoimet, HUS:in sairaalat, Kela ja vakuutusyhtiöt. Neuropsykologista kuntoutusta ja tutkimuksia hankitaan pääsääntöisesti ostopalveluina maksusitoumuksilla. Yksityislääkärin lähetteellä tehdystä neuropsykologisesta tutkimuksesta Kela korvaa osan. Tutkimukseen voi tulla myös ilman lähetettä itsemaksavana asiakkaana.

Kuka on neuropsykologi?

Neuropsykologina voi toimia Valviran laillistama psykologi, jolla on lisäksi neuropsykologin erikoispsykologin koulutus. Neuropsykologian erikoispsykologit voivat antaa neuropsykologista kuntoutusta Kelan kuntoutuspalvelujen tuottajana vaativan erityistason (VET) pätevyydellä.

Neuropsykologin tehtävissä voi työskennellä myös lyhyemmän täydennyskoulutuksen saanut psykologi, joka on hyväksytty Kelan kuntoutuspalvelujen tuottajaksi erityistason (ET) pätevyydellä.

Lisäksi neuropsykologian erikoispsykologikoulutuksessa oleva psykologi voidaan hyväksyä Kelan kuntoutuspalvelujen tuottajaksi neuropsykologian työnohjaajapätevyyden omaavan neuropsykologin ohjauksessa (Lähde: Suomen Psykologiliiitto, www.psyli.fi).

nekut3.jpg

Annukka, Anna-Mari, Hanna, Ulla, Minna, Eeva, Salla, Kaisa, Tuire ja Reia